Gouden bondsinsignes voor Wilma Hendriks en Richard Lepelaars

Wilma Hendriks

Wilma Hendriks is in 2022 al 35 jaar EHBO-er. Ze heeft haar diploma op19-03-1987 behaald, waarna ze zich aansloot bij de EHBO vereniging Nuenen. Bij deze vereniging heeft ze ook de Lotusopleiding gevolgd, waarvoor ze op 30-06-1989 is geslaagd. Op 04-12-1999 heeft ze het diploma docent EHBO verworven.

Inmiddels geeft ze al de nodige jaren met veel plezier les op o.a. scholen, bedrijven en voor verenigingen.

In de loop van de jaren heeft ze er nog een aantal aantekeningen bij gehaald die voor haar erg belangrijk waren en haar lessen ten goede komen.

In 2006 is Wilma Kaderinstructrice geworden bij de EHBO Afdeling Hapert, waar zij de toenmalige Kaderinstructrice Marije Jansen uit Veldhoven verving omdat die ermee stopte. Vanaf dat moment verzorgt Wilma met haar man Franco, die Lotus gecertificeerd is, met veel enthousiasme de herhalingslessen en cursussen voor het eenheidsdiploma EHBO voor onze vereniging.

Een paar jaar later zijn Wilma en Franco lid geworden van onze vereniging, waarbij ze actief evenementen ondersteunen en met hand en spandiensten bijdragen aan het welzijn van onze vereniging.

Haar creatieve manier van lesgeven spreekt onze leden zeer aan. Ook ten tijde van Corona weet ze op een leuke maar toch leerzame manier competenties aan te leren of te herhalen.

Haar herhalingslessen worden altijd druk bezocht. De aantekening Brons en Zilver heeft ze behaald via de Vereniging EHBO Noord Brabant. De laatste in 2012.

Daarom vinden we als Bestuur een gouden Bondsinsigne van Nationale Bond EHBO voor Wilma meer dan gerechtvaardigd en willen haar op deze manier danken voor haar inzet en haar kleurrijke lessen.


Richard Lepelaars

Richard Lepelaars is in oktober 1991 in Hapert komen wonen en start een maand later met het volgen van een EHBO cursus, waarvoor hij het diploma behaald op 19-02-1992.

Richard is van 1992 tot en met 1994 secretaris.

In mei 1995 werd er een beroep op Richard gedaan met als gevolg dat hij vanaf 1 juni 1995 tot en met het boekjaar 2018 penningmeester is geweest.

In die tijd kwamen er steeds wat taken bij en was hij niet te beroerd de andere bestuursleden te ondersteunen bij hun bestuurstaak.

Vicevoorzitter Jan Tijssen stopt en Richard werd vicevoorzitter.

Richard heeft nu zowat alle EHBO taken op zich genomen en zelfs de voorraden die niet in de kast passen worden bij hem op zolder gestald.

Hij ondersteunde de organisatie van onze evenementen en ook de redactie van ons clubblad ‘t Pleisterke had hij ook op zich genomen.

Ook was hij er voor om op een ludieke wijze met speciale gelegenheden om te gaan, getuige het feit dat onze 3 oud leden als erelid werden geslagen met een zwaard.

Verder was hij in 1998 nog actief om een regionale Stichting Samenwerking EHBO op te richten samen met EHBO Afdeling Reusel, helaas werd dit door het Bestuur van EHBO afdeling Reusel voortijdig beëindigd.

Kortom niemand deed vergeefs een beroep op Richard. Maar helaas werd hij zelf teruggefloten, zodat hij genoodzaakt werd het wat kalmer aan te doen voor zijn eigen gezondheid.

In 2018 neemt een lid het penningmeesterschap over maar dit pakt niet goed uit en weer is het Richard die EHBO Afdeling Hapert uit het slop trekt. Als interim penningmeester zorgt hij dat alle achterstallige zaken weer op orde zijn.

In Hapert kennen ze hem allemaal en spreken hem ook aan als “de vertegenwoordiger” van EHBO Afdeling Hapert.

In januari 2002 heeft hij een bronzen insigne ontvangen en in 2012 een  zilveren insigne via Nationale Bond EHBO afdeling Noord-Brabant.

Graag willen we Richard nu eren met een gouden insigne van de Nationale Bond EHBO en benadrukken hoe dankbaar we zijn voor zijn grote betrokkenheid voor onze EHBO Afdeling Hapert.

Met deze onderscheiding willen we Richard bedanken voor zijn inzet en laten weten dat we hem enorm waarderen en respecteren.

Lees onze andere berichten